Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Προσκυνηματική Εκδρομή-ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 3-8/07/2012ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
3-8/07/2012

1Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΙΒΑΛΙ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Αναχώρηση από την ενορία μας στις 05:00. Διασχίζοντας την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και κάνοντας στάση για καφέ στην Μουσθένη, φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις , χρόνος ελεύθερος στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Συνεχίζοντας μέσω Κεσσάνης φθάνουμε στην προβλήτα της Καλλίπολης όπου με φέρρυ-μποτ διασχίζουμε τα στενά των Δαρδανελλίων και φθάνουμε στην πόλη Λάμψακο. Περνώντας από το Τσανάκαλε και κατά μήκος του Αδραμυτίου Κόλπου  φθάνουμε στο γραφικό και πολυτραγουδισμένο Αϊβαλί. Αναχώρηση  με πλοίο της γραμμής για Μυτιλήνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Πρωινό. Αναχώρηση για το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν την ανεύρεση των οστών των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Προσκύνημα στη Μονή και συνεχίζaουμε για Μανταμάδο, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη ( που είναι ο προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από πηλό και αίμα. Συνεχίζουμε για την Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια μετάβαση στην Αγιάσο για προσκύνημα στην περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

3Η ΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό.  Αναχώρηση με πλοίο της γραμμής για το Αιβαλί. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε στα γραφικά σοκάκια τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια και τις εκκλησίες που σώζονται ακόμη και κοσμούν το σημερινό Αϊβαλί . Επόμενος σταθμός μας η Πέργαμος. Θα επισκεφθούμε τον περίφημο ναό του Ασκληπιού. Αναχώρηση για την ιστορική Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Έφεσο. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, τη βιβλιοθήκη και το γνωστό θέατρο. Προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο λιμάνι του Κουσάντασι. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.5Η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ-ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Προύσα. Δια μέσου Μαγνησίας και Μπαλίκεσιρ φθάνουμε στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Προύσα χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Όλυμπος της Βιθυνίας. Θα επισκεφθούμε το συμβολικό μνημείο του Καραγκιόζη , το Ιερό Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους του 1399, για να καταλήξουμε στην πλούσια αγορά της με τα παγκοσμίως ονομαστά μεταξωτά , μπουρνούζια και πετσέτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής- δια μέσου Λαμψάκου, Καλλίπολης , Κεσσάνης- άφιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 400,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟΠεριλαμβάνει:
 • Την μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στη Μυτιλήνη
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Προύσα
 • Ημιδιατροφή
 • Τα εισιτήρια πλοίων από Αιβαλί –Μυτιλήνη –Αιβαλί
 • Τα εισιτήρια πλοίων από Καλλίπολη-Λάμψακο-Καλλίπολη  
 • Ξεναγήσεις –περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης
 • Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνει:
Ποτά , γεύματα , εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ  ΣΤΟ :
ΤΗΛ. 2310 209546