Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΟΔΙΚΩΣ    4ΗΜ – 2 ΝΥΧΤΕΣ
27/11/2014-30/11/2014
Πέμπτη 27/11/14 :  1η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη (630 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 22:00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.
Παρασκευή 28/11/14 :2η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Μουσεία
Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη «Βασιλεύουσα» με την επίσκεψη μας στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα περίφημα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Εν συνεχεία εφόσον είναι εφικτό από το ξενοδοχείο με βάση την διαθεσιμότητα τους ,θα πάμε για τακτοποίηση δωματίων και ξεκούραση. Έπειτα θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της Πόλης , όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, τη γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το Μπλέ Τζαμί, την Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε για ξενάγηση στην περίφημη Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή–Υδραγωγείο) του Ιουστιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Επίσκεψη προαιρετική στην Μονή της Χώρας με τα καταπληκτικά βυζαντινά ψηφιδωτά  παγκοσμίως. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα  την Μονή Βλαχερνών ,όπου εψάλει το 626 μ.Χ ο Ακάθιστος ύμνος .Ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.
Σάββατο 29/11/14 :3η ημέρα: Σκεπαστή Αγορά
Πρόγευμα και αναχώρηση για την  επίσκεψη  μας στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί και την Αιγυπτιακή Αγορά. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεσή σας, εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.
Κυριακή 30/11/14: 4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο – Μπαλουκλί – Επιστροφή (620 χλμ)
Θα εκκλησιαστούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Είναι η γιορτή του Αγ. Ανδρέα .Γιορτάζει το Πατριαρχείο. Εκεί θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για την Παναγία του Πέραν στην πλατεία Τακσίμ την Αγία Τριάδος και τέλος ελεύθερο χρόνο στην πλατεία Τακσίμ για ψώνια και φαγητό. Αναχώρηση αργά το μεσημέρι από την Πόλη και με τις απαραίτητες στάσεις στην επιστροφή μας και τον έλεγχο συνόρων, άφιξη στον τόπο μας , μετά τα μεσάνυχτα  της επομένης μέρας στην πόλη μας.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Μεταφορές με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Διαμονή στο  ξενοδοχείο  της επιλογή σας  με πρωινό.
Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό/αρχηγό.
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.


Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών ή έκτακτων συνθηκών.